tiistai 6. heinäkuuta 2010

7.7. Keskiviikko -Aamun tuumauksia-

Huomenia taas!
Iskän ja Miian ihanaa logiikkaa: Ei menty Tropiclandiaan, ni ei haittaa et saatii parkkkisakko.

Eli siis. Heräsin ilman kelloa ennen kelloa ihmeelliseen aikaan. Torkahdin uudestaan, mielessäni jotain, mitä unohdin. Heräsin ja muistin: Parkkilappu piti päivittää. Myöhästyin viidellä minuutilla ja aamua piristi parkkisakko. Joka onneksi oli vain 35€, eikä 60€ niinku Tampereella. Noh, ainaki kiroiluni ansiosta molemmat heräs ja ehditään aamiaiselle.

Aamiainen oli varsin monipuolinen. Amica-keittiö tarjos viel kela-tuenki köyhän opiskelijan aamiaiseen. Puuroa, mysliä ja itseleivottua porkkanaleipää kaikilla täytteillä. Nyt on massu täys ja pitäis jaksaa alkaa pakkaamaan ja siirtyy seuraavaan kaupunkiin. Thih, vein muuten sen parkkisakon takas auton tuulilasiin...Komento kävi ylempää tehdä niin. "Kyllä siinä on ihan tarpeeksi parkkimaksua, jos toi sakko sit maksetaan." Oikeastaan kyllä, niinhän se menee. Vielä pitää pari korttia postittaa ja sitten hyökätään liikkeelle:)

Ajettiin siis Vaasasta Seinäjoelle. Siellä vähän käveleskeltii ympäriinsä ja mentiin syömään. Yllätys yllätys Rossoon. Nyt testattiin sit savuporopasta, joka oli myös varsin hyvää. Isi ja Miiaki oli rohkeita ja maistoi pastoja. Miian kanapasta oli heikko, iskän miilunpolttaja huonompi ku mitä mie osaan tehä, mut mun oli hyvää.

Saatettiin Miia junalle kohti Tamperetta ja lähdettii pikaisesti karkuun Tangomarkkinoita, jotka alkoi tänään. Pitkä matka kohti pohjoista alkoi. Ajeltii pikkuteitä ja nautittiin Suomen kauniista maisemista. Yksi pysähdys pidettii Tupoksella, eli Oulun lähellä. Kahvit ja vessapaussi ABC:llä ja loppukörryyttely Sompujärven kautta Iskän luo. Autossa viihdykkeenä ei-niin-hyvin toimiva radio ja toistemme seura. Matka siis meni varsin leppoisasti jutellessa.

Rovaniemelle saavuttuamme piipahdimme Empulla (isän äiti) ja nappasin sieltä avaimen. Vaihdoin vaatteet ja tsekkasin jalkapallon alun ja kiiruhdin Grandeen. Vakiobaarini oli tyhjääkin tyhjempi. Istuin limsan verran kirjottamassa päiväkirjaa ja kömmin takas tänne katsoon matsin lopun. Nyt on päivä pulkassa autoilun jälkee. Suihkuun ja peiton alle. Onneksi Iskällä on tääl ilmastointi. Tai en oikeestaa ees tiiä onneksi, ku tääl on kylmä. Pitää istua villasukissa ja pitkähihasissa vaatteissa. Toivottavasti peitto on tarpeeksi lämmin, etten palellu. Öitä ja huomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti